Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met onze instructeurs, lifeguard [at] groningerreddingsbrigade.nl

Compleet Lifeguard pakket

De Groninger Reddingsbrigade biedt vanaf september 2013 een geheel nieuw pakket aan

Een volledige Lifeguard Open Water opleiding in één jaar (september-juni). Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om binnen korte tijd een professional bij de Reddingsbrigade te worden. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag als toezichthouder bij evenementen, als strandwacht of in het zwembad. Maak dus nu je droom om Lifeguard te worden waar!

Om volledig bevoegd te zijn na één jaar bevat ons opleidingspakket ook een professionele EHBO-cursus van gediplomeerde instructeurs. Dit biedt dus nog meer mogelijkheden voor het verkrijgen van een goede bij of zomerbaan.

Waar bestaat het lifeguard pakket uit?

  • Elke vrijdag van 21.00 - 22.00 zwemtraining in het Helperzwembad.
  • Regelmatig vaartraining op één van onze boten
  • Buitentraining & theorieles.
  • Al het lesmateriaal voor de Lifeguard opleiding ter waarde van € 50,-
  • EHBO opleiding met reanimatie en verbandleer + examen en herexamen ter waarde van € 250,-
  • Oranjekruis boekje voor EHBO cursus ter waarde van € 27,50
  • Lidmaatschap van de Groninger Reddingsbrigade en inschrijving KNBRD te waarde van € 98,-
  • Voorlichting en kennismaking met potentiële werkgevers (strandwacht).
  • Meegaan op de bewaking van leuke evenementen onder leiding van ervaren redders.

Voor dit gehele pakket vragen wij slechts €375,- (betalen in termijnen is mogelijk) gedurende het jaar komen hier geen kosten meer bij! Mocht je bepaalde onderdelen van de opleiding al hebben afgerond, dan is er ook de mogelijkheid om alleen de delen te volgen die jij nog niet hebt. Natuurlijk gaat er dan ook iets van de prijs af. Informeer naar de mogelijkheden.

Waarom lifeguard worden?

Als opgeleid Lifeguard ben je gegarandeerd van een sportieve en uitdagende zomerbaan aan de kust. Je hebt niet alleen een fantastische zomerbaan maar je ontmoet ook veel nieuwe mensen en maakt deel uit van een hecht team.

Verder kun je als Lifeguard en EHBO’er aan de slag op evenementen, festivals en bij sportwedstrijden. Als Lifeguard en tijdens de opleiding wordt er veel van je verwacht. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Je ontwikkeld jouw persoonlijke kwaliteiten, sociaalcommunicatieve vaardigheden en je werkt aan je conditie. Ook kom je terecht in een veelzijdige en gezellige vereniging waar regelmatig leuke activiteiten en borrels plaatsvinden.

Het hebben van een EHBO en/of Lifeguard diploma is een enorme aanwinst voor je CV. Je laat zien dat je verantwoordelijk bent, goed met crisissituaties kunt om gaan en dat je van aanpakken weet!

Voor wie?

Deze opleiding is niet voor iedereen… we zijn op zoek naar sportieve, gemotiveerde en enthousiaste deelnemers. Om in één jaar de complete opleiding te kunnen afronden zal je hard moeten werken en aanwezig moeten zijn op de trainingen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je het leuk vind om in een team te werken en dat je bereidt bent om er met de Lifeguard groep een gezellig en leerzaam seizoen van te maken. Om te kunnen garanderen dat iedereen het juiste niveau heeft om aan de opleiding deel te kunnen nemen beginnen wij de opleiding met een selectie.

Tijdens deze selectie maak je kennis met de instructeurs en wordt je conditie getest door het afleggen van een hardloop en een zwemtest. Wanneer je wordt geselecteerd start je in september direct met de opleiding.

Voor meer informatie over de opleiding of selectieprocedure kijk je op www.groningerreddingsbrigade.nl¬/lifeguard of mail je naar lifeguard@groningerreddingsbrigade.nl

Direct aanmelden

Lees eerst onderstaande informatie goed door!

Eisen tijdens de selectieavond
Selectie eisen, wordt getest op de avond:
1 kilometer hardlopen binnen 6 minuten.
350 meter zwemmen in 8 minuten.
25 meter zwemmen, aan overkant pop opduiken, deze pop 30 seconden boven water houden en daarna 25 meter terug zwemmen met pop. Binnen 1.45 minuut.

Locatie:
Helperzwembad
Moddermanlaan 40
9721 GP Groningen

Aanmeld formulier

Naam:
Achternaam:
Geboortedatum:
Telefoonnummer:
Adres:
Huisnummer:
Postcode:
E-mail adres:
Student: Ja / Nee
Zo ja, welke opleiding?
Vast werk: Ja / Nee
Zo ja, wat is uw beroep?
Geldig EHBO diploma: Ja / Nee
Diploma's reddend zwemmen: Ja / Nee
Zo ja, welke?
Lid van een zwemverening: Ja / Nee
Zo ja, welke?
Lid van een Reddingsbrigade: Ja / Nee
Zo ja, welke?
Ervaring toezicht/strandwacht: Ja / Nee
Zo ja, waar?
Eventuele opmerking: